info@ekskurzije.ba Sarajevo: 033 555 111 | Travnik: 030 540 855 | Mostar: 036 556 200
Screen Shot 02-07-18 at 12.01 PM
26 ˚c Bali
Cijena programa: od 2699,00 KM

Bali – Honeymoon

TOTAL CIJENA ZA 2 OSOBE OD 2699,00 KM

Ko rano BALI dvije karte grabi 😀

9 dana 7 noćenja sa doručkom

TERMINSKI POLAZAK: 14.12. / 11.01. / 15.02. / 15.03. / 19.04./

U cijenu programa je uključeno:

 • Avio prijevoz na relaciji Sarajevo – Doha – Bali;
 • Aerodromske takse;
 • Smještaj u hotelu 4* na bazi 7 noćenja sa doručkom u 1/2 sobama;
  Ogledni hotel: ASTON CANGGU BEACH 4*, BALI DYNASTY RESORT 5*, MARRIOT 5*…
 • Transferi aerodrom – hotel – aerodrom na Baliju;

U cijenu programa nije uključeno:

 • Putničko-zdravstveno osiguranje (2,00 KM po danu/osobi do 60god.);
 • Doplatu za all inclusive – na upit;
 • Doplatu za hotel 5* – cca 300,00 KM po osobi;
 • Fakultativni izleti (opcija će biti ponuđena na destinaciji);
 • Provizija za kartično plaćanje na rate – cca 8%;
 • Individualni troškovi;

Pasoš/putovnica (mora vrijediti najmanje 6 mjeseci od ulaska u zemlju);

INDONEZIJA – BALI
Službeno ime: Republika Indonezija
Glavni grad: Denpasar
Službeni jezik: bahasa Indonesia, koristese engleskim i njemačkim
Vremenska razlika: +6/+7
Temperatura: dnevna temperature varira od 30 stepeni pa i više. U jesen je jednako ugodno kao i u proljetnim mjesecima. 
Novčana jedinica: indonezijska rupija (IDR)
Kupovina: tradicionalni balinežanski proizvodi (predmeti od drveta, kamena, srebra i zlata, umjetnički predmeti, slike na svili).
Odjeća i obuća: pamučna, lagana odjeća. Zabranjen je ulazak u hramove u kratkim hlačama i majicama bez pokrivenih ramena.
Vakcinacija: nije potrebno
Pozivni broj zemlje: +62
Mobilna telefonija: sve mreže uglavnom rade, no za rooming obavezno provjeriti kod telefonske kompanije čije usluge koristite prije putovanja.

Aviokompanija zadržava pravo promjene satnice letova, u skladu sa propisima koji postoje u međunarodnom zračnom prometu. Ventura Travel Agencija nije odgovorna za otkazivanje, kašnjenje letova ili izgubljenu prtljagu.

1.i 2.dan Sarajevo - Doha - Bali

Sastanak na Međunarodnom aerodromu u Sarajevu cca 2h prije leta. Chekiranje karata, pasoška kontrola te polijetanje prema Dohi u podnevnim satima. Let u trajanju cca 6h, te presjedanje na let prema Baliju. Dolazak u Bali u poslijepodnevnim satima. Smještaj u hotel. Slobodno vrijeme. Noćenje.

3.-8.dan Bali

Doručak. Slobodno vrijeme za kupanje, relaksaciju i odmor. Mogućnost za obilazak: KINTAMANI, cjelodnevni izlet koji uključuje predstavljanje tradicionalnog plesa Barong i Kris koji simboliziraju borbu dobra i zla, posjetu selu Celuk u kojem se mogu povoljno kupiti proizvodi od srebra i zlata, selu Mas u kojem se proizvode tradicionalni suveniri od drveta, selo Kintamani iz kojeg se pruža veličanstven pogled na vulkan Batur. MISTIKA ISTOČNOG BALIJA, cjelodnevni izlet koji uključuje posjetu Kamenuhu, selo drvodjelja, Klungkungu – drvenom kraljevskom gradu u kojem se nalazi izuzetni primjerci arhitekture: Ketra Ghosa (sudnica), Hram Besakih smješten u podnožju najvišeg i najsvetijeg vulkana (3.142 m) na Baliju, Bukit Jambul i Tenganan, jedino mjesto u Indoneziji u kojem se proizvodi tkanina “geringsing”. MAGIČNI SJEVER, cjelodnevni izlet koji uključuje odlazak do sjeverne obale, a potom do planinskih predjela do 1.200 m nadmorske visine, uključuje razgledavanje jezera Bratan i hrama Ulun Danu posvećenog boginji vode, jezera Buyan i Tamblingan (šume u okolici jezera netaknute su više od hiljadu godina) i grada Singaraja u čijoj se blizini nalazi plaža Lovina prekriven crnim pijeskom. NEZABORAVNI ZALAZAK SUNCA, poludnevni izlet koji uključuje odlazak do jednog od najljepših balinežanskih hramova – kraljevskog hrama Mengwi (izgrađen 1634. god.), posjet svetoj šumi majmuna u blizini sela Alas Kedaton te posjet hramu Tanah Lot izgrađenom na vrhu stijene iz kojeg se može uživati u najljepšem zalasku sunca na svijetu!

9.dan Bali - Doha - Sarajevo

Transfer prema aerodromu 2h prije leta. Chekiranje karata, pasoška kontrola te polijetanje prema Dohi u 00:35h. Dolazak u ranim jutarnjim satima u Dohu, te presjedanje na let prema Sarajevu. Dolazak u Sarajevo cca 11:35h po lokalnom vremenu. Kraj programa