info@ekskurzije.ba Sarajevo: 033 555 111 | Travnik: 030 540 855 | Mostar: 036 556 200
Screen Shot 02-06-18 at 01.45 PM 001
25 ˚c UAE
Cijena programa: od 2899,00 KM

Dubai – Honeymoon

TOTAL CIJENA ZA 2 OSOBE OD 2899,00 KM

Uživajte u luksuzu DUBAI-a

8 dana 7 noćenja sa doručkom

TERMINSKI POLAZAK: 01.04. / 29.04. / 19.08. / 02.09. / 16.09./ 

U cijenu programa je uključeno:

 • Avio prijevoz na relaciji Sarajevo – Dubai – Sarajevo (direktan let);
 • Aerodromske takse;
 • Troškove viziranja;
 • Smještaj u hotelu 4* u Dubaiju ili Sharjahu na bazi 7 noćenja s doručkom u 1/2 i 1/3 sobama po izboru;
  Ogledni hoteli: TULIP INN AL BARSHA, CARLTON HOTEL SHARJAH;
 • Transferi aerodrom – hotel – aerodrom u Dubaiju;
 • Organizacija putovanja;

U cijenu programa nije uključeno: 

 • Putničko – zdravstveno osiguranje 2,00 KM po danu/osobi do 60god.;
 • Doplate za usluge all inclusive – na upit;
 • Doplate za hotele 5* – na upit;
 • Fakultativne izlete (opcija će biti ponuđena na destinaciji);
 • Proviziju za kartično plaćanje na rate;
 • Individualne troškove;

Total cijena za 2 osobe u hotelu ATLANTIS THE PALM – 11.999,00 KM
Total cijena za 2 osobe u hotelu MOVENPICK DUBAI MARINA 7499,00 KM

Dokumentacija za vizu:

 • Važeći pasoš (od dana polaska minimalno 180 dana) skeniran i dostavljen u boji;
 • 1 slika sa bijelom pozadinom formata za pasoš / putovnicu;
 • Participacija iznosa za vizu.

1.dan Sarajevo - Dubai

Sastanak na aerodromu u Sarajevu cca 2h prije leta. Podjela putne dokumentacije. Let na relaciji Sarajevo – Dubai/Sharjah. Dolazak u Dubai u večernjim satima. Po dolasku slijedi obavljanje carinskih formalnosti te transfer hotela. Smještaj u hotel. Slobodno vrijeme. Noćenje.

2.dan Dubai - loko tour

Doručak. Mogućnost za fakultativni razgled Dubaija. Odlazak do prvog umjetnog sagrađenog otoka u obliku palme u Dubaiju, vožnja do hotela Atlantis i kratko zaustavljanje za fotografiranje. Kratka pauza na poznatoj plaži na kojoj se nalazi najpoznatiji hotel u obliku jedra - Burj Al Arab - čudo moderne arhitekture i jedan od najluksuznijih hotela na svijetu. Vožnja autobusom prema džamiji Jumeirah i razgled džamije izvana. Odlazak prema Bastakiji, starom dijelu Dubaija, koji je zadržao autohtonu arhitekturu. Posjet muzeju starog Dubaija u kojem se mogu vidjeti prikazi povijesnog života grada, nekad najpoznatijeg po trgovini i brodogradnji. Nastavak putovanja kroz zaljev na tradicionalnom taksi brodiću – abri - do četvrti tržnica, poznatih soukova. Šetnja kroz souk sa začinima i kroz tzv. zlatni souk. Povratak u hotel. Noćenje.

3.dan Dubai - shopping

Doručak. Mogućnost za fakultativnu shopping turu, obilazak najpoznatijih tržnica i shopping centara u Dubaiju: Madinat souka, zlatnog souka, souka sa začinima, Karama tržnice. Poslijepodne predlažemo vrijeme za odmor i razonodu u sklopu hotelskog kompleksa. Povratak u hotel, noćenje.

4.dan Abu Dhabi

Doručak. Mogućnost fakultativnog odlaska na cjelodnevni izlet u Abu Dhabi, glavni grad Ujedinjenih Arapskih Emirata kojeg smatraju i jednim od najmodernijih gradova u svijetu. Abu Dhabi je grad koji nudi kilometre čistih pješčanih plaža i više od 200 otočića razasutih ispred obala. Posjeta jednoj od najvećih novosagrađenih džamija na svijetu koja prima 40.000 vjernika, zatim obilazak rezidencijalnih četvrti grada, stanka u Heritage Village – kompleksu u kojem ćete na jednom mjestu vidjeti sve ono što karakterizira to područje, od historije do lokalnih običaja. Odlazak do modernog trgovačkog centra i slobodno vrijeme za ručak ili kupovinu. Fakultativni odlazak do najpoznatijeg tematskog zabavnog parka, FERARI WORLD, gdje vam se pruža prilika da sagledate poznati svjetski brand i okušate svoj adrenalin u top spinu pri brzinama i većim od 120 km/h. Animacija i razonoda do večernjih sati. Povratak prema Dubaiju. Povratak u hotel, noćenje.

5.dan Dubai - Burj Al-Arab

Doručak. Mogućnost za fakultativni odlazak u jedan od najpopularnijih hotela sa 7* gdje Vam se pruža fascinantan pogled na grad i na prestiž grada - popodnevni čaj u Burj Al-Arabu , jednom od najluksuznijih hotela na svijetu, izgrađenom u obliku jedra. Ili poludnevni izlet u Sharjah, treći po veličini grad u Arapskim Emiratima, historijski gledajući jedan od najbogatijih gradova u regiji, administrativno-poslovni centar Emirata, udaljen samo 15-tak kilometara od Dubaija, poznat po Al Qasba-i „Eye of the Emirates“ – ogromnim kotačem koji nudi prekrasan panoramski pogled na obližnji Dubai. Nakon posjete slobodno vrijeme za samostalne aktivnosti i odmor na ugodnih 30 stepeni. Noćenje.

6.dan Dubai - Safari

Doručak. Fakultativno - cjelodnevne aktivnosti u pustinji Dubaija. Krenite u svoju avanturu pustinjskim dinama i vozite se posebnim džipovima uz ritmove arapske muzike. Nakon vožnje dolazak u centralni plato gdje ćete biti posluženi tradicionalnom arapskom večerom i gdje ćete biti počašćeni specijalnim trbušnim plesom. Zabava do kasnih večernjih sati. Povratak u hotel. Noćenje.

7.dan Dubai - free time - shopping

Doručak. Dan planiran za posjetu shopping centrima u Dubaiju. Odlazak do obližnjeg outlet stora Dubai outlet mall, zatim odlazak do Emaar shopping centra gdje ćete uživati u najpoznatijim svjetskim brandovima uz sniženja. Povratak u hotel. Noćenje.

8.dan Dubai - Sarajevo

Rani doručak. Odjava iz hotela u ranim jutarnjim satima. Let na relaciji Dubai – Sarajevo. Dolazak u Sarajevo u kasnim popodnevnim satima. Kraj programa.

Cijena aranžmana je kalkulisana na bazi 15 osoba. U slučaju manjeg broja prijavljenih putnika agencija zadržava pravo korekcije cijene ili otkaz putovanja.