info@ekskurzije.ba Sarajevo: 033 555 111 | Travnik: 030 540 855 | Mostar: 036 556 200

Ekskurzije S.Š. – SARIMSAKLI

Edirne – Troja – Galipolje – Izmir – Istanbul

10 dana 4 polupansiona u Sarimsakliju +

2 noćenja sa doručkom u Istanbulu

U cijenu programa je uključeno:

 • Prijevoz modernim turističkim autobusima (WC, klima, TV-dvd-audio);
 • Smještaj u Sarimsakliju u hotelu 3*na bazi 4 polupansiona (doručak-večera);
 • Smještaj u Istanbulu u hotelu 3* na bazi 2 noćenja sa doručkom;
 • Posjete Edirnama, i Galipolju;
 • Vodičko osoblje sve vrijeme putovanja;
 • Organizacija putovanja;

U cijenu programa nije uključeno:

 • Fakultativni izleti:
  MUZEJ TROJA – cca 15,00 EUR;
  KRSTARENJE PLAVIM VODAMA – cca 25,00 EUR;
  IZMIR – cca 15,00 EUR;
  KRSTARENJE BOSFOROM – cca 10,00 EUR;
  CJELODNEVNI IZLET – cca 20,00 EUR;
 • Putničko-zdravstveno osiguranje 2,00 KM po danu/osobi;
 • Indiviudalni troškovi;

1.i 2.dan odredište - Troja - Galipolje - Sarimsakli

Polazak sa dogovorenog mjesta u prijepodnevnim satima. Vožnja kroz Srbiju i Bugarsku uz usputne pauze prema potrebi grupe. U jutarnjim satima ulazak u Tursku. Nastavak putovanja preko kanala Dardaneli, gdje se odigrala povijesna bitka za Turke u prvom svjetskom ratu, do svjetski poznate Troje - gdje se mogu vidjeti iskopine te legendarni trojanski konj iz vremena prekrasne Helene, kraljice Sparte, i Pariza - trojanskog princa. Mogućnost za fakultativni obilazak muzejskog dijela. Slobodno vrijeme. Nastavak putovanja prema Ayvaliku, gdje se nalazi poznato ljetovalište Sarimsakli. Po dolasku, smještaj u hotel. Večera. Slobodno vrijeme. Noćenje.

3.4.5.6.dan Sarimsakli - Izmir - Šeytan sofra - Krstarenje

Doručak. Slobodni dani za uživanje u kompleksu hotela i plaži. Večera. Mogućnost za organizovanje fakultativnih izleta. Krstarenje između otoka sa pauzama za kupanje u moru. Obilazak jednog od otoka (Cunda), uz kupanje i animatorski program na brodu. Ljubiteljima prirode pruža se uživanje u moru i suncu na plažama ljetovališta Sarimsakli. Odlazak na jedan od najljepših zalazaka sunca "Šejtan sofra". Posjeta gradu Izmiru, Sahat kuli, Konak..

7.dan Sarimsakli - Istanbul

Doručak. Odjava iz hotela. Polazak prema Istanbulu u ranim jutarnjim satima. Dolazak u Istanbul u poslijepodnevnim satima. Mogućnost za fakultativno Krstarenje Bosforom u trajanju cca 2h. Odlazak u hotel. Smještaj grupe. U večernjim satima mogućnost za loko tour. Povratak u hotel. Noćenje.

8.dan Istanbul - cjelodnevni izlet

Doručak. Mogućnost za fakultativnu posjetu vidikovcu Čamlidža, odakle ćete vidjeti nezaboravnu panoramu Istanbula – grada na dva kontinenta, gradu o kojem su maštali mnogi vladari, te dva već sada spomenika Bosfora (Bosforski most i Most Sultana Mehmeda Fatiha). Izvrsna prilika za odmor na Azijskom kontinentu uz turski čaj i kumpir. Nakon čega slijedi posjeta muzeju Panorama 1453. U muzeju je predstavljen jedan segment Bitke za Istanbul/Konstantinopolj 29. maja 1453. U prostoru između slike i posjetilaca su i neki predmeti iz bitke. Slika je toliko stvarna da na zvaničnom web-sajtu kažu da prilikom ulaska čovjek bude u šoku od 10 sekundi jer ne može da nađe referentne tačke za prostor. Zatim slijedi posjeta muzeju Miniaturk, jednom od najvećih svjetskih minijaturnih parkova. Sadrži 105 modela od kojih 45 struktura iz Istanbula, 45 su iz Anadolije, a 15 građevina, među kojima i jedna od naših su iz doba Osmanske imperije, a koja se nalaze van Turske. Prilika da doživite Tursku u malom i napravite nezaboravne fotografije. Slobodno vrijeme. Noćenje.

9.i 10.dan Istanbul - Edirne - Sarajevo

Doručak. Odjava iz hotela. Vožnja u pravcu Edirna. Po dolasku Edirne kratka posjeta džamiji Selimiya i starom dijelu grada. Slobodno vrijeme. U poslijepodnevnim satima polazak prema BIH. Vožnja kroz Bugarsku i Srbiju uz pauze po potrebi grupe (noćna vožnja). Dolazak na odredište u podnevnim satima. Kraj programa.