info@ekskurzije.ba Sarajevo: 033 555 111 | Travnik: 030 540 855 | Mostar: 036 556 200
Screen Shot 06-12-19 at 12.54 PM
24 ˚c Turska
Cijena programa: od 355,00 KM

Istanbul / bus – August 2019.

7 dana 4 noćenja sa doručkom

TERMINSKI POLAZAK: 12.08.2019.

FIRST MINUTE CIJENA – 355,00 KM
-za uplate do 12.07.2019.

CIJENA PROGRAMA – 390,00 KM
-rađeno na bazi 35 uplata/osoba

U cijenu programa je uključeno:

 • Prijevoz modernim turističkim autobusima (WC, klima, TV-dvd-audio);
 • Smještaj u Istanbulu, u hotelu 3* na bazi 4 noćenja sa doručkom u 1/2 i 1/3 sobama po izboru;
 • Posjeta Edirnama;
 • Loko tour Sultanahmet u Istanbulu u pratnji vodiča;
 • Organizacija putovanja i vodičko osoblje;

U cijenu programa nije uključeno:

 • Putničko-zdravstveno osiguranje 2,00 KM po danu/osobi do 60god.
 • Fakultativni izleti i ulaznice;
  KRSTARENJE BOSFOROM – cca 15 EUR; TOPKAPI DVORAC – cca 20/25 EUR; CJELODNEVNI IZLET (Vidikovac, Miniaturk, Panorama, Eyup) – cca 30 EUR; TURSKO VEČE – cca 35 EUR;
 • Doplata za jednokreventu sobu – 170,00 KM;
 • Provizija za kartično plaćanje na rate – 8%;
 • Indiviudalni troškovi;

1.i 2. dan Sarajevo - Istanbul

Polazak ispred Zemaljskog muzeja u podnevnim satima cca 13:00h. Vožnja kroz BIH, Srbiju uz pauze po potrebi grupe. Noćna vožnja kroz Bugarsku. U jutarnjim satima ulazak u Tursku. Nastavak putovanja prema Istanbulu, cca 3h vožnje. Po dolasku u Istanbul, smještaj u hotel. Kraći odmor. U pratnji vodiča kratka šetnja po kvartu Sultanahmet (Kapaličaršija, Hipodrom, Plava džamija i Aya Sofija (bez ulaznica)). Slobodno vrijeme. Individualni povratak u hotel. Noćenje.

3.dan Istanbul / Krstarenje Bosforom - Dolmabahče dvorac - Trg Taksim

Doručak. Mogućnost za fakultatvino KRSTARENJE BOSFOROM, u trajanju cca 2h. Odlazak pješice do luke, gdje ćemo usputno vidjeti turbe Sulejmana Veličanstvenog i Hurem Sultan. Kratko se zadržati na vidikovcu, te spustiti ka brodici. Po dolaku na luku, započinje nezaboravno krstarenje, gdje ćete imati priliku da vidite: Galata most, Galata toranj, Dolmabahče dvorac, mostove koji povezuju dva kontinenta, djevojačku kulu i još mnogo toga. U povratku iskrcavanje na Kabatašu, povratak prema hotelu tramvajem ili mogućnost za fakultativni obilazak jednog od najljepših dvoraca u Evropi – DOLMABAHČE koji je izgrađen u 19st., i u kojem se čuvaju razni eksponati iz tog perioda, odnosno raskoš i luskuz modernih Osmanlija. Prilika da posjetite njihove odaje, i dvorišta u kojima su boravili. Po završetku slobodno vrijeme. Mogućnost odlaska na Trg Taksim. Slobodno vrijeme za šetnju i shopping. Povratak u hotel. Noćenje.

4.dan Istanbul / Cjelodnevni izlet

Doručak. Mogućnost za cjelodnevni obilazak Istanbula koji započinjemo posjetom muzeju PANORAMA 1453, u kojem imate osjećaj da skupa sa Sultanom idete u Osvajanje Istanbula. Nakon toga prelazak na azijsku stranu, te posjeta VIDIKOVCU ČAMLIDŽA. Slobodno vrijeme za šetnju i slikanje. Nakon čega slijedi povratak ka evropskom dijelu, te posjetu muzeju MINIATURK, jednom od najvećih svjetskih minijaturnih parkova. U poodnevnim satima odlazak na kvart EYUP – gdje se nalazi poznata džamija Ejubija, Vidikovac Pierre Loti i turbe Mehmed-paše Sokolovića. Slobodno vrijeme za ručak i kahvu. Po dogovoru sa grupom mogućnost odlaska u tržni centar. Slobodno vrijeme za shopping. Povratak u hotel. Noćenje.

5.dan Istanbul / Topkapi Dvorac - Orijentalno veče

Doručak. Mogućnost za fakultativnu posjetu TOPKAPI DVORCU koji je bio sjedište Sultanima Osmankog Carstva. Obilazak kuhinje, divana, privatnih kancelarija, odaja, harema, te sobe u kojoj se čuvaju mnoge vrijedne stvari za Islamski svijet, poput: otisak stopala Poslanika Muhameda, Njegov mač, dlaka sa brade, ogrtač... Po završetku slobodno vrijeme za individualne aktivnosti. Mogućnost odlaska u Plavu džamiju na Džuma namaz. Slobodno vrijeme za šetnju i shopping. U večernjim satima mogućnost za fakultativni odlazak na ORIJENTALNO VEČE NA BOSFORU, gdje ćete u večernjem krstarenju cca 3h, uz trbušne plesačice, folklor, večeru i neograničenu količinu pića uživati do ponoći. Povratak u hotel. Noćenje.

6.i 7.dan Istanbul - Edirne - Sarajevo

Doručak. Slobodno vrijeme za odmor. Odjava iz hotela. Polazak prema Edirnama cca 10:00h. Po dolasku posjeta džamiji Selimiya. Slobodno vrijeme za šetnju čaršijom. Polazak prema BIH u dogovoreno vrijeme. Vožnja preko Bugarske i Srbije.Nastavak putovanja uz usputna stajanja prema potrebi grupe. Dolazak u BiH u popodnevnim satima. Kraj programa.