info@ekskurzije.ba Sarajevo: 033 555 111 | Travnik: 030 540 855 | Mostar: 036 556 200
Screen Shot 01-25-19 at 10.03 AM
24 ˚c Turska
Cijena programa: 385,00 KM

Istanbul / Juni 2019


7 dana 4 noćenja sa doručkom

TERMINSKI POLAZAK: 24.06.2019.g.

CIJENA PROGRAMA – 385,00 KM
-rađeno na bazi 35 uplata/osoba

U cijenu programa je uključeno:

 • Prijevoz modernim turističkim autobusima (WC, klima, TV-dvd-audio);
 • Smještaj u hotelima 3* na bazi 4 noćenja sa doručkom u 1/2 i 1/3 sobama po izboru;
 • Posjeta Edirnama;
 • Loko tour Sultanahmet u Istanbulu u pratnji vodiča;
 • Organizacija putovanja i vodičko osoblje;

U cijenu programa nije uključeno:

 • Putničko-zdravstveno osiguranje (2,00 KM po danu/osobi do 60 god.)
 • Fakultativni izleti (opcija će biti ponuđena u toku putovanja);
  KRSTARENJE BOSFOROM – 15,00 EUR; TOPKAPI DVORAC – 20,00 EUR, CJELODNEVNI IZLET – 30,00 EUR; TURSKO VEČE – 35,00 EUR; PRINČEVSKA OSTRVA – 15,00 EUR;
 • Doplata za jednokrevetnu sobu – cca 160,00 KM za sve noći boravka;
 • Provizija za kartično plaćanje na rate -8%;
 • Indiviudalni troškovi;

1.i 2.dan Sarajevo – Istanbul / Loko tour

Polazak ispred Zemaljskog muzeja u Sarajevu u podnevnim satima cca 12:00h. Vožnja kroz Srbiju i Bugarsku uz pauze po potrebi grupe. U jutarnjim satima ulazak u Tursku. Nastavak putovanja prema Istanbulu. Dolazak u Istanbul u podnevnim satima. Smještaj u hotel. Kraći odmor. U pratnji vodiča, lagana šetnja prema kvartu Sultanahmet (Kapaličaršija, Hipodrom, Plava džamija, Aya Sofija (bez ulaznica). Slobodno vrijeme za individualnu šetnju i povratak prema hotelu. Noćenje.

3.dan Istanbul / Krstarenje Bosforom - Dolmabahće dvorac + Taksim

Doručak. Mogućnost za fakultativno Krstarenje Bosforom - privatnom brodicom u trajanju cca 2h. Odlazak pješice do luke, gdje ćemo usputno posjetiti turbe Sultana Sulejmana i Hurem Sultan. Po dolasku na brodicu započeti jedan od najljepših izleta u Istanbulu, gdje ćete usputno vidjeti: Galata toranj, Galata Most, Dvorac Dolmabahče, Dvorac Čiraan, Mostove koji povezuju dva kontinenta, djevojačku kulu i još mnogo toga. U povratku mogućnost za fakultativnu posjetu Dvorcu Dolmabahče u kojem je živjelo posljednji 6 Sultana Osmanskog Carstva i Kemal paša Ataturk. Moderni, luksuzni evropski stil dvoraca. U nastavku dana odlazak na Trg Taksim. Slobodno vrijeme za šetnju i shopping. Povratak u hotel. Noćenje.

4.dan Istanbul / Cjelodnevni izlet

Doručak. Mogućnost za cjelodnevni fakultativni izlet, koji započinjemo posjetom VIDIKOVCU ČAMLIDŽA, sa kojeg se pruža fascinantna slika grada na dva kontinenta. Slobodno vrijeme za čaj I kahvu. U nastavku slijedi posjeta MUZEJU MINIATURK koji sadrži preko 100 minijaturnih građevina koje su Osmanlije gradile u Turskoj, I izvan Turske. Zatim slijedi posjeta kvartu EYUP, odnosno džamiji Ejubija. Slobodno vrijeme za šetnju čaršijom. Ili za posjetu Vidikovcu Pierre Loti. I dan završavamo posjetom MUZEJU PANORAMA 1453, u kojem ćete imati osjećaj kao da i Vi skupa sa Sultanom Mehmedom Fatihom osvajate Istanbul. Povratak u hotel. Slobodno vrijeme. Noćenje.

5.dan Istanbul / Topkapi dvorac - Cisterna Bazilika

Doručak. Mogućnost za fakultativnu posjetu TOPKAPI DVORCU – u kojem je živjelo 25 Sultana Osmanskog Carstva. Posjeta dijelu Selamlik, gdje se nalazi Divan, arhiv, kuhinja, soba blaga, soba gdje se nalazi otisak stopala Poslanika Muhammeda, I dr. vrijedne stvari iz tog perioda. Zatim posjeta dijelu Harema, u kojem su žene vladale. Slobodno vrijeme za ručak ili Džumma namaz. U večernjim satima mogućnost za fakultativni odlazak na ORIJENTALNO VEČE NA BOSFORU, gdje ćete uz folklor, trbušne plesačice i tursku kuhinju uživati do ponoći. Povratak u hotel. Noćenje.

6. i 7.dan Istanbul – Edirne – Sarajevo

Doručak. Slobodno vrijeme za odmor. Odjava iz hotela cca 12:00h. Polazak prema Edirnama u dogovoreno vrijeme. Po dolasku posjeta džamiji Selimiya. Slobodno vrijeme za šetnju čaršijom. Polazak prema BIH u dogovoreno vrijeme. Vožnja preko Bugarske i Srbije.Nastavak putovanja uz usputna stajanja prema potrebi grupe. Dolazak u BiH u popodnevnim satima. Kraj programa.

Cijena aranžmana je kalkulisana na bazi 35 osoba. U slučaju manjeg broja prijavljenih putnika agencija zadržava pravo korekcije cijene ili otkaz putovanja uz prethodno obavještenje min 5-7 dana prije započetog putovanja. Ukoliko se putovanje otkaže, agencija je dužna pet dana prije polaska na putovanje obavijestiti sve klijente koji su izvršili rezervaciju i uplatu programa. Rezervacija se ne smatra bez uplate avansnog dijela.