info@ekskurzije.ba Sarajevo: 033 555 111 | Travnik: 030 540 855 | Mostar: 036 556 200
istanbul
21 ˚c Turska
Cijena programa: 395,00 KM

Istanbul / Ramazan 2019

5 dana 4 noćenja sa doručkom

TERMINSKI POLAZAK: 15.05.2019.g.

CIJENA PROGRAMA – 395,00 KM
-rađeno na bazi 35 osoba/uplata

U cijenu programa je uključeno:

 • Avio prijevoz na relaciji Sarajevo – Istanbul –  Sarajevo;(PEGASUS AIRLINES)
 • Smještaj u Istanbulu, u hotelu 3* na bazi 4 noćenja sa doručkom u 1/2 i 1/3 sobama;
  OGLEDNI HOTEL – Meretto, Aspalace…
 • Transferi aerodrom – hotel – aerodrom u Istanbulu;
 • Obilazak starog dijela Istanbula – Sultanahmet;
 • Organizacija putovanja i vodičko osoblje;

U cijenu programa nije uključeno:

 • Aerodromske takse u iznosu – 175,00 KM (plaćaju se u agenciji):
 • Putničko-zdravstveno osiguranje – 2,00 KM po danu/osobi do 60god.;
 • Fakultativni izleti;
 • Provizija za kartično plaćanje na rate – 8%;
 • Indiviudalni troškovi;

1.dan Sarajevo - Istanbul

Sastanak na Međunarodnom aerodromu u Sarajevu cca 2h prije leta. Chekiranje karata, pasoška kontrola te polijetanje prema Istanbulu u 12:00h. Let u trajanju cca 100min. Dolazak u Istanbul cca 14:50h. Preuzimanje kofera, transfer do hotela, te smještaj. Kraći odmor. U pratnji vodiča kratki loko tour (Beyazit, Kapaličaršija, Čemberlitaš, Hipodrom, Plava džamija). Slobodno vrijeme. Noćenje

2.dan Istanbul / Krstarenje Bosforom - Dolmabahče dvorac

Doručak. Mogućnost za fakultativno Krstarenje Bosforom - privatnom brodicom u trajanju cca 2h. Odlazak pješice do luke, odakle ćemo započeti jedan od najljepših izleta u Istanbulu, gdje ćete usputno vidjeti: Galata toranj, Galata Most, Dvorac Dolmabahče, Dvorac Čiraan, Mostove koji povezuju dva kontinenta, djevojačku kulu i još mnogo toga. Mogućnost za fakultativnu posjetu Dvorcu Dolmabahče u kojem je živjelo posljednji 6 Sultana Osmanskog Carstva i Kemal paša Ataturk. Moderni, luksuzni evropski stil dvoraca. Zatim odlazak na Trg Taksim. Slobodno vrijeme za šetnju i shopping. Povratak u hotel. Noćenje.

3.dan Istanbul / Topkapi dvorac - Orijentalno veče

Doručak. Mogućnost za fakultativnu posjetu Dvorcu Topkapi u kojem je živjelo 25 Sultana Osmanskog Carstva. Posjeta dijelu Selamlik, gdje se nalazi Divan, arhiv, kuhinja, soba blaga, soba gdje se nalazi otisak stopala Poslanika Muhammeda, I dr. vrijedne stvari iz tog perioda. Zatim posjeta dijelu Harema, u kojem su žene vladale. Slobodno vrijeme za indiviudalne aktivnosti ili odlazak na Džumma namaz. U večernjim satima mogućnost za fakultativni odlazak na Orijentalno veče na Bosforu, gdje ćete u trosatnom krstarenju uz folklor, trbušne plesačice i tursku kuhinju uživati u gradu na dva kontinenta. Povratak u hotel. Noćenje.

4.dan Istanbul - Miniaturk - Eyup - Egipatska pijaca - Cisterna Bazilika

Doručak. Mogućnost za cjelodnevni fakultativni izlet, koji započinjemo posjetom Vidikovcu Čamlidža, sa kojeg se pruža fascinantna slika grada na dva kontinenta. Slobodno vrijeme za čaj I kahvu. U nastavku slijedi posjeta Muzeju Miniaturk koji sadrži preko 100 minijaturnih građevina koje su Osmanlije gradile u Turskoj, I izvan Turske. Zatim slijedi posjeta kvartu EYUP, odnosno džamiji Ejubija. Slobodno vrijeme za šetnju čaršijom. Ili za posjetu Vidikovcu Pierre Loti. I dan završavamo posjetom Muzeju Panorama 1453, u kojem ćete imati osjećaj kao da i Vi skupa sa Sultanom Mehmedom Fatihom osvajate Istanbul. Povratak u hotel. Slobodno vrijeme. Noćenje.

5.dan Istanbul - Sarajevo

Doručak. Slobodno vrijeme. Odjava iz hotela do 13:00h. Transfer prema aerodromu. Chekiranje karata, pasoška kontrola te polijetanje prema Sarajevu - cca 16:30h po lokalnom vremenu. Let u trajanju cca 100min. Dolazak u Sarajevo u 17:20h. Kraj programa.