info@ekskurzije.ba Sarajevo: 033 555 111 | Travnik: 030 540 855 | Mostar: 036 556 200
Screen Shot 05-28-18 at 01.25 PM
16 ˚c Vlašić
Cijena programa: -

Škola u prirodi – VLAŠIĆ

Travnik + Vlašić

4 dana 3 puna pansiona

U cijenu programa je uključeno:

  • Prijevoz modernim turističkim autobusima (WC, klima, TV-dvd-audio);
  • Smještaj na Vlašiću na bazi 3 puna pansiona (doručak-ručak-večera);
  • Putničko-zdravstveno osiguranje za sve dane boravka;
  • Posjeta Travniku (Medresa, Rodna kuća Ive Andrića, Stari grad);
  • Disko veče za sve noći boravka;
  • Vodičko osoblje sve vrijeme putovanja;
  • Organizacija putovanja;

U cijenu programa nije uključeno:

  • Indiviudalni troškovi;

1.dan odredište - Travnik - Vlašić

Polazak sa odredište u ranim jutarnjim satima. Vožnja u pravcu Travnika. Kratki odmor u Travniku na Plavoj Vodi, obilazak kulturno – historijskih spomenika Travnika: Elči Ibrahim–pašine medresa, srednjovjekovna trđava “Stari grad”, sakralni spomenici, džamije, crkve, sinagoge iz XVI stoljeća, sunčani sat, rodna kuća nobelovca Ive Andrića…). Nastavak putovanja prema Vlašiću. Dolazak na odredište. Smještaj grupe. Slobodno vrijeme. Večera. Noćenje.

2.dan Vlašić - animacijsko-edukativni program

Doručak. Upoznavanje sa mjestom boravka, i dnevnim programom aktivnosti, te izlazak u širi rejon kraljice – Vlašića (šetnja u trajanju cca 2h), upoznavanje sa katunskim naseljima – stočarima (od livade, muže do gotovog proizvoda), zabava sa psom tornjaka i njegovo upoznavanje, ostalim životinjama na reonu. Kratko predavanje o stočarstvu, te uzgoju i proizvodnji zdrave hrane na Vlašićkom platou. Ručak (lunch paket). Odmor uz organiziranje igara, i takmičenja. Slobodno vrijeme. Šetnja do hotela. Večera. Mogućnost za organizovanje disko večeri. Noćenje.

3.dan Vlašić - Ugar

Doručak. Odlazak na obale planinske rijeke Ugar – slapove „Ugrić“, predavanje i upoznavanje sa vrstama travama Vlašića i njenim ljekovitim svojstvima, berba i spremanje Vlašićkog čaja od istih. Ručak – roštilj na lokalitetu. Sportska takmičenja i obuka orjentacije kretanja u prirodi. Povratak. Slobodno vrijeme. Večera. Mogućnost za organizovanje disko večeri. Noćenje.

4.dan Karaula - odredište

Doručak. Odjava iz hotela, te pripreme za polazak u jedno od seoskih domaćinstava na području Karaule, obilazak mljekare i seoskog domaćinstva, i upoznavanje sa tehnologijom rada iste. Ručak (lunch paket). Nastavak putovanja prema odredištu. Dolazak u Sarajevo u kasnim večernjim satima. Kraj programa.