info@ekskurzije.ba Sarajevo: 033 555 111 | Travnik: 030 540 855 | Mostar: 036 556 200
Screen Shot 03-11-19 at 01.07 PM
21 ˚c Bugarska
Cijena programa: od 269,00 KM

Sofija / August 2019.

Uživajte u najljepšim gradovima Bugarske!
Sofija + Plovdiv

4 dana 3 noćenja sa doručkom

TERMINSKI POLASCI: 29.08.2019.g.

FIRST MINUTE CIJENA – 269,00 KM
-za uplate do 30.06.2019.g.

CIJENA PROGRAMA – 299,00 KM
-rađeno na bazi 35 uplata / osoba

U cijenu programa je uključeno:

 • Prijevoz modernim turističkim autobusevima (Klima, TV-dvd-cd…)
 • Smještaj u Sofiji, u hotelu 3* na bazi 3 noćenja sa doručkom u 1/2 i 1/3 sobama;
 • Odlazak u Plovdiv (transfer);
 • Organizacija putovanja i vodičko osoblje;

U cijenu programa nije uključeno:

 • Putničko-zdravstveno osiguranje 2,00 KM po danu/osobi do 60god.;
 • Turistička taksa – cca 1 EUR (plaća se na recepciji);
 • Fakultativni izleti:
  LOKO SOFIJA – 10,00 EUR; LOKO PLOVDIV – 10,00 EUR; BUGARSKO VEČE…
 • Provizija za kartično plaćanje na rate – 8%;
 • Individualni troškovi;

1.dan Sarajevo - Sofia

Polazak ispred Zemaljskog muzeja u Sarajevu u jutarnjim satima – cca 07:00h. Vožnja kroz BIH i Srbiju uz pauze po potrebi grupe. Dolazka u Sofiju u večernjim satima. Smještaj u hotel. Kraći odmor. Zatim u pratnji vodiča odlazak do centralnog dijela grada. Slobodno vrijeme za šetnju, kahvu, večeru... Povratak u hotel. Noćenje.

2.dan Sofia / loko

Doručak. Mogućnost za fakultativni obilazak drugog najstarijeg glavnog grada u Evropi u pratnji lokalnog vodiča: Katedrala Aleksandra Nevskog – ekstravagantna građevina koja je simbol ne samo Sofije, nego i cijele Bugarske, a ujedno je i jedna od najvećih pravoslavnih crkava na svijetu, crkva Sv.Sofije, zgrada Parlamenta, Trg Alexandra Batenberga, Predsjednička palata, ruska crkva Sv.Nikolaja, Narodno pozorište, crkva Sv. Petke Samardžijske, ostaci rimske Serdike, džamija Banya Bashi koja potječe iz šesnaestog stoljeća, sofijska sinagoga koja je i najveća na Balkanu i rađena je kao preslika poznate bečke sinagoge... Slobodno vrijeme za indiviudalni obilazak grada. Mogućnost odlaska u tržni centar. Navečer mogućnost organizacije tradicionalne bugarsku večeru s folklornim programom. Noćenje.

3.dan Plovdiv / loko - Sofia

Doručak. Zatim polazak prema jednom od najljepših gradova u Bugarskoj - Plovdivu. Plovdiv je drugi grad po veličini u Bugarskoj te grad kojemu je ime dao Filip II. Makedonski. Po dolasku slobodno vrijeme ili preporučujemo fakultativni obilazak u pratnji vodiča: Gornji i donji grad, stare bugarske kuće, nevjerojatno očuvano rimsko pozorište. Osjetiti ćemo predivnu atmosferu uskih uličica starog Plovdiva. Povratak u Sofiju. Oni koji ne žele ići u Plovdiv imaju slobodan dan za istraživanje Sofije. Noćenje.

4.dan Sofia - Sarajevo

Doručak. Slobodno vrijeme. Odjava iz hotela do 12:00h. Polazak prema BIH u podnevnim satima. Vožnja uz pauze po potrebi grupe. Dolazak na odredište u kasnim večernjim satima. Kraj programa.