info@ekskurzije.ba Sarajevo: 033 555 111 | Travnik: 030 540 855 | Mostar: 036 556 200
Screen Shot 02-06-18 at 02.21 PM
26 ˚c Tajland
Cijena programa: od 5499,00 KM

Tajland – Honeymoon

TOTAL CIJENA ZA 2 OSOBE OD 3590,00 KM

Osmijeh u dvoje na TAJLANDU

 10 dana 7 noćenja sa doručkom

TERMINSKI POLAZAK: 14.12. / 11.01. / 15.02. / 15.03. / 19.04./

U cijenu programa je uključeno:

 • Avioprijevoz na relaciji Sarajevo – Doha – Bangkok -Doha – Sarajevo;
 • Aerodromske takse;
 • Troškovi viziranja;
 • 7 noćenja u hotelima kategorizacije 3+* i 4* u 1/2 sobama (opcija moguća na Phuketu 7 noćenje sa doručkom bez odlaska u druge gradove);
  3 noćenja sa doručkom u Bangkoku, 2 noćenja sa doručkom na Phi Phi otoku; 2 noćenja sa doručkom na Phuket/Patong beach
 • Transferi predviđeni programom (Istanbul i Bangkok);
 • Vodička služba i asistencija na putovanju.

U cijenu programa nije uključeno:

 • Putničko-zdravstveno osiguranje (2,00 KM po danu/osobi do 60god.);
 • Doplate za all inclusive – na upit;
 • Doplata za hotel 5* – na upit;
 • Dodatak za prtljag na letu unutar Tajlanda (cca 20,00 EUR).
 • Fakultativni izleti (opcija će biti ponuđena na destinaciji);
 • Provizija za kartično plaćanje na rate – cca 8%;
 • Indiviudalni troškovi;

Napomena:
– Važeći pasoš – 180 dana od dana polaska;
– 1 fotografija;
– Formular koji se popunjava u agenciji;

 

1.i 2.dan Sarajevo - Doha - Bangkok

Sastanak na Međunarodnom aerodromu u Sarajevu cca 2h prije leta. Chekiranje karata, pasoška kontrola te polijetanje prema Dohi u podnevnim satima - cca 12:35h. Presjedanje na let prema Bangkoku. Dolazak u Bangkok u ranim jutarnjim satima, transfer do hotela. Smještaj u hotel. Slobodno vrijeme za odmor. Nakon toga slobodno vrijeme za šetnju centralnim dijelom grada - Kan San Roada i do plutajuće pijace. Pojašnjenja u vezi sa lokalnim običajima, kulturom i tradicijom. Povratak u hotel. Noćenje.

3.dan Bangkok

Doručak. Mogućnost za fakultativno razgledanje grada: Kraljevska palata, Smaragdni Buda, Ležeći Buda, „Jim Thompson&house”, vožnja kanalima, noćni život u Bangkoku. Bangkok - “Grad anđela”- pruža vam potpuno novu dimenziju postojanja, nešto sasvim drugačije od svega što ste do tada doživjeli. Kombinacija New Yorka upakovanog u istočnjačku filozofiju, paprene mirise i drugačiju atmosferu od svih mjesta na kojima ste do sada bili. Slobodno vrijeme. Noćenje.

4.dan Bangkok

Doručak. Mogućnost fakultativnog odlaska na razgledanje znamenitosti i velike palate sa rijeke Chao Praya. Tura uključuje dva najneobičnija budistička hrama u Bangkoku: Wat Trimitr sa svojim neprocjenjivim zlatnim Buddhom (5 i pol tona čistog zlata); Wat Po, najprostraniji hram u Bangkoku, sa svojim divovskim Buddhom koji se klanja i kraljevskim Chedijima. Velika Palača jedan je od najljepših primjeraka antičkog sijamskog dvora. Nekad je bila rezidencija kraljeva Bangkoka. Ovdje ćete vidjeti palače koje su korištene za različite prigode: Pogrebna palača, Palača za primanja, Dvorana s prijestoljem, Dvorana za krunjenje, Kraljevska kuća za goste i Wat Phra Keo, prekrasan smaragdni Buddhin hram (ulazak je ograničen). U večernjim satima odlazak u Pat-Pong, najinteresantniji kvart Bangkoka. Slobodno vrijeme za samostalne aktivnosti i odmor. Noćenje.

5.dan Phuket - Phi Phi

Doručak. Odjava iz hotela te transfer do aerodroma, prijava na let za Phuket. Po dolasku transfer do luke, vožnja do Phi Phi islanda. Phuket je najveći otok u Tajlandu i jedna od najpopularnijih destinacija za odmor u jugoistočnoj Aziji. Leži na zapadnoj obali prevlake Kra u toplom Andamanskom moru, dijelu Indijskog okeana. Osim mnogobrojnih turista, na ulicama je u večernjim satima i mnogo Tajlanđana koji pozivaju u barove i restorane, kao i barskih djevojaka. Na tom mjestu je sniman film James Bond - “Čovjek sa zlatnim pištoljem” pa je stoga i otok prozvan Otokom Jamesa Bonda. Samo dva sata plovidbe trajektom dijeli Phuket od otoka Koh Phi Phi Don, poznatog po veličanstvenim kilometarskim bijelim plažama, najljepšim u cijeloj Aziji. Na obližnji otočić Ko Phi Phi Leh može se otići na dnevni izlet; riječ je o nenaseljenom zaštićenom području, tačnije nacionalnom pomorskom parku. Smještaj u hotel cca u 14h. Vrijeme predviđeno za uživanje u jedinstvenoj atmosferi okruženja koje predstavlja fascinantan spoj prirode i tradicije. Noćenje.

6.dan Phi Phi

Doručak. Mogućnost fakultativnog odlaska u Maya Bay plaže , koja je zanimljiva i neobična špilja zvana „Viking Cave” (Crteži na zidovima špilje su nalik na brodove Vikinga, odakle potiče naziv “Viking Cave”). Na okolnim obalama i otocima ima zanimljivih plaža. Jedna od njih je Monkey beach - kao što joj ime govori na plaži se turisti susreću s majmunima. Oni se ne boje ljudi i imaju pregršt nepredvidivih kretnji i spremni su vam uzeti hranu i bez da im je ponudite. Vrijeme za aktivnosti u čaroliji na zemlji. Povratak. Noćenje.

7.dan Phi Phi - Patong beach

Doručak. Odjava iz hotela. Transfer brodom do Phuket/Patong Beach ( cca 2 sata). Dolazak u mjesto poznato po Nepalskim krojačima, burmanskim uličnim prodavačima, lady bar djevojke, tajlandski specijaliteti i tradicija. Patong je mjesto upravo za one koji su željni dobre i nezaboravne zabave,a i za one koje žele vidjeti kako to izgleda kada nema predrasuda i granica te za one koji žele da dožive zabavu i dan i noć i koji žele živjeti život iz filmova. Noćenje.

8.dan Patong beach - Phuket town

Doručak. Za one koji žele da istražuju i uživaju u aktivnom odmoru predviđen je fakultativni izlet na mjesto gdje se svakako isplati naći i biti dio dnevnog života. Mnogo starih ulica različitih arhitektura nastalih pod utjecajem kolonijalista, pregršt tradicionalnih tajlandskih restorana sa živom muzikom, modernih šoping molova. U gradu se nalazi i jedno brdo gdje mladi parovi na spoju navečer dolaze gledati zvijezde i gdje uživaju u romantičarskom duhu. Krenite putevima Phuket town-a i istražite na svoj način. Povratak u hotel. Noćenje.

9. i 10.dan Patong beach - Bangkok - Doha - Sarajevo

Doručak. Odjava iz hotela te transfer prema aerodromu. Polijetanje prema Bangkoku. Nastavak putovanja prema Dohi u večernjim satima. Presjedanje na let prema Sarajevu u ranim jutarnjim satima. Dolazak u Sarajevo. Kraj programa.

Cijena aranžmana je kalkulisana na bazi 35 osoba. U slučaju manjeg broja prijavljenih putnika agencija zadržava pravo korekcije cijene ili otkaz putovanja uz prethodno obavještenje min 5-7 dana prije započetog putovanja. Ukoliko se putovanje otkaže, agencija je dužna pet dana prije polaska na putovanje obavijestiti sve klijente koji su izvršili rezervaciju i uplatu programa. Rezervacija se ne smatra bez uplate avansnog dijela.