info@ekskurzije.ba Sarajevo: 033 555 111 | Travnik: 030 540 855 | Mostar: 036 556 200
Screen Shot 12-10-18 at 12.30 PM
28 ˚c Zanzibar
Cijena programa: 1669,00 KM

Tanzanija – Zanzibar / 2019.

9 dana 7 noćenja sa doručkom

PERIOD REZERVACIJE: do 31.01.2019.g.

PERIOD PUTOVANJA: do 31.10.2019.g.

9 dana 7 noćenja sa doručkom

CIJENA ARANŽMANA po osobi: 1669,00 KM

U cijenu aranžmana je uključeno:

 • Avio prijevoz na relaciji Sarajevo – Zanzibar – Sarajevo (presjedanje u Dohi);
 • Smještaj u hotelima 4* na bazi 7 noćenja sa doručkom;
 • Organizacija putovanja;

U cijenu aranžmana nije uključeno:

 • Aerodromske takse – 175,00 KM (plaća se u agenciji);
 • Putničko-zdravstveno osiguranje – 2,00 KM po danu/osobi do 60 god.;
 • Transfer do smještaja (lokalni prijevoz cca 20,00 EUR po taksiju, transfer sa dočekom cca 50,00 EUR);
 • Doplata za usluge polupansion – 15,00 EUR po danu/osobi;
 • Doplata za all inclusive uslugu – na upit;
 • Doplata za hotel 5*;
 • Doplata za pogled more – cca 200,00 KM po sobi;
 • Provizija za kartično plaćanje na rate – 8%;
 • Indiviudalni troškovi;

Napomena:

 • Viza za državljane BIH NIJE POTREBNA!¨- Plaća se stiker na licu mjesta!
 • Prilikom rezervacije putovanja izdaje se avio karta, samim tim putovanje može imati karakter individualnog putovanja, a ne grupnog. U tom slučaju asistencija agencije će biti prilikom odlaska na ZANZIBAR te doček od strane osoblja hotela na Zanzibaru!
 • Transfer do hotela se bira lično.
 • Aviokompanija zadržava pravo promjene satnice letova, u skladu sa propisima koji postoje u međunarodnom avio saobraćaju.
 • Agencija Ventura Travel nije odgovorna za otkazivanje, odgađanje, kašnjenje letova ili izgubljeni prtljag ili uništenje prtljaga.
 • Agencija Ventura Travel nije odgovorna za neizdavanje viza putnicima i novac uplaćen za istu se ne vraća od strane agencije niti putnik ima pravo žalbe, kao i na povrat sredstava za izdatu avio kartu.

1.i 2.dan Sarajevo - Doha - Tanzanija

Sastanak na Međunarodnom aerodromu u Sarajevu cca 2h prije leta. Chekiranje karata, pasoška kontrola te polijetanje prema Dohi u podnevnim satima. Let u trajanju cca 6h, te presjedanje na let prema Tanzaniji. Dolazak u popodnevnim satima u Tanzaniju, te smještaj u hotel u Zanzibaru. Slobodno vrijeme. Noćenje.

3.-8.dan Tanzanija - Zanzibar

Doručak. Slobodno vrijeme za kupanje, relaksaciju i odmor. Mogućnost za organizovanje fakultativnih izleta. Fakultativni odlazak do parka u kojem ćemo promatrati divlje životinje koje se kreću beskrajnim savanama. Park je stanište najveće populacije afričkih slonova i brojnih egzotičnih ptica, antilopa, lavova, leoparda, žirafa, bizona i pitona. Najveća prirodna atrakcija ovog parka je rijeka Tarangire po kojoj je park i dobio ime, gdje životinje najčešće i borave. Na obalama rijeka i u parkovima rastu afrički kruhovci ili Baobabi, neka od najvećih stabala u svijetu. Vožnja kroz lokalnu tržnicu gradića Mto Wa Mbu... Fakultaivni odlazak u nacionalni park Serengeti čini veći dio područja Serengeti, koje se proteže od sjeverozapadne Tanzanije do jugozapadne Kenije. Na području Tanzanije se nalazi veći broj rezervata. Riječ Serengeti dolazi od Masai riječi koja znači beskonačna ravnica. Serengeti je drevna životinjska migracijska ruta koju svake godine prijeđe više od 6 milijuna životinja, stoga ne čudi da upravo Serengeti nudi mogućnost da provedete uzbudljivo vrijeme promatrajući bogati biljni i životinjski svijet... Fakultativna poludnevna vožnja do kratera Ngorongoro, koji se smatra osmim prirodnim svjetskim čudom. Spust do samog dna kratera u kojem se nalazi više od 120 vrsta sisavaca. Odlazak do Magadi jezera gdje borave plamenci i ostale vrste vodenih ptica. Promatranje nilskih konja, crnih nosoroga i nojeva. Fakultativni izlet: odlazak do Prison island-a, koje je udaljeno nekih 6 km od Stone Town-a. Na idiličnom ostrvu nalaze se prostorije korištene kao zatvor za kriminalce, a kasnije pretvorene u prostorije za karantin oboljelim od žute groznice. Ostrvo je dom džinovskim kornjačama koje mogu da porastu i do jednog metra i žive duže od sto godina, a najstarija među njima ima 192 godine... fakultativni izlet Safari blue, koji nudi nezaboravno iskustvo i pravi užitak. Krećemo sa jugo-zapada ostrva, iz mesta Fumbe, tradicionalnim brodom dhow, ručno napravljenim od afričkog mahagonija. Naše prvo zaustavljanje je na peščanoj adi odnosno Nakupendi, kako lokalci nazivaju to ostrvce, gde ćemo se kupati, osvežiti uz banane, pomorandže, kokos, passion fruit, mango i drugo tropsko voće. Posmatraćemo kako ovaj komad raja polako nestaje pod Indijskim okeanom. Koristimo priliku da obidjemo koralni greben gde ćemo plivati, roniti i uživati u bogatom morskom svetu Indijskog okena.

9.dan Tanzanija - Doha - Sarajevo

Transfer prema aerodromu 2h prije leta. Chekiranje karata, pasoška kontrola te polijetanje prema Dohi u 00:35h. Dolazak u ranim jutarnjim satima u Dohu, te presjedanje na let prema Sarajevu. Dolazak u Sarajevo cca 11:35h po lokalnom vremenu. Kraj programa