info@ekskurzije.ba Sarajevo: 033 555 111 | Travnik: 030 540 855 | Mostar: 036 556 200
Screen Shot 02-09-18 at 10.30 AM
28 ˚c Zanzibar
Cijena programa: od 3999,00 KM

Zanzibar – Honeymoon

TOTAL CIJENA ZA 2 OSOBE OD 3999,00 KM

Dragulj Indijskog okena – ZANZIBAR

9 dana 7 noćenja sa doručkom

TERMINSKI POLAZAK: 01.04. / 29.04. / 19.08. / 02.09. / 16.09./

U cijenu programa je uključeno:

 • Avio prijevoz na relaciji Sarajevo – Doha – Zanzibar;
 • Aerodromske takse;
 • Smještaj u hotelu 4* na bazi 7 noćenja sa doručkom u 1/2 sobama;
  Ogledni hotel: GOLDEN TULIP,
 • Transferi aerodrom – hotel – aerodrom na Zanzibaru;
 • Organizacija putovanja;

U cijenu programa nije uključeno:

 • Putničko-zdravstveno osiguranje (2,00 KM po danu/osobi do 60god.);
 • Doplatu za all inclusive – na upit;
 • Doplatu za hotel 5* – cca 300,00 KM po osobi;
 • Fakultativni izleti (opcija će biti ponuđena na destinaciji);
 • Provizija za kartično plaćanje na rate – cca 8%;
 • Individualni troškovi;

NAPOMENA:
Za državljane BIH potrebna je viza (Srbija, Hrvatska, Crna Gora, Makedonija isto);
Viza se dobija prilikom ulaska u zemlju (na aerodromu), i košta -cca 50€. Na licu mjesta popunjava se formular i potrebno je ponijeti fotografiju na bijeloj pozadini dimenzija 3,5 x 4,5.
Za ulazak na Zanzibar u luci se dobija viza za koju nema doplate.
Za ulazak na Zanzibar obavezno sa sobom nositi potvrdu o vakcinaciji protiv žute groznice.
Republika BIH nema svoju ambasadu u Tanzaniji već je za Tanzaniju na nerezidencijalnoj osnovi zadužena ambasada u Etiopiji. Hrvatska, Srbija, Crna Gora, Makedonija i Slovenija, također nemaju svoje ambasade.

KORISNE INFORMACIJE

Voda u Tanzaniji nije bezbjedna za piće, koristi se isključivo flaširana i izbjegava se led. Takođe flaširana voda se koristi i za pranje zuba.
Što se lijekova protiv malarije tiče, obavezno se konsultujte sa Vašim ljekarom. Važno je znati da lijekovi ne pružaju 100% zaštitu i mogu imati neželjena dejstva.
Klima u Tanzaniji odlikuje se relativno visokim temperaturama (prosječna maksimalna dnevna je 28-33C, noćna oko 16-23C), vlažnost vazduha je visoka, a sunce je izuzetno jako jer se radi o područjima oko ekvatora.
Tradicionalna ishrana obuhvata piletinu, govedinu (u vidu roštilja ili gulaša), pirinač, povrće i voće, a na obali indijskog okeana i morske plodove i ribu.
Tanzanija je bezbjedna destinacija ukoliko se pridržavate određenih pravila. Ne preporučuje se kretanje po mraku i noću, jer se prije svega radi o siromašnim i nerazvijenim područjima.
Ne preporučuje se da sami obilazite periferiju Dar es Salaama. Vodite računa kad fotografišete, jer ukoliko želite da uslikate nekoga, morate obavezno pitati.
Preporuka je da sa sobom nosite američke dolare ali isključivo štampane 2006. godine i mlađe. Bankomati postoje ali nisu lako dostupni. Kartice ne možete koristiti uvijek. O pojedinostima posavjetujte se sa Vašom bankom i obavezno prijavite odlazak u inostranstvo, kako Vam kartice ne bi bile blokirane.
U Tanzaniji su Vam potrebni adapteri za utičnice (tri pljosnata, kao u Velikoj Britaniji) dok je napon isti kao i kod nas 220V. Adaptere morate ponijeti sa sobom jer ih nije moguće nabaviti na destinaciji.
Vrijeme leta zavisi od uslova u saobraćaju (raspoloživost aviona kod avio-kompanije, opterećenost aerodroma) koji u proljetnoj sezoni mogu biti otežani.
VENTURA TRAVEL  ne odgovara za eventualne promjene u satnici leta.

1.i 2.dan Sarajevo - Doha - Zanzibar

Sastanak na Međunarodnom aerodromu u Sarajevu cca 2h prije leta. Chekiranje karata, pasoška kontrola te polijetanje prema Dohi u podnevnim satima - cca 12:35. Zavisno od vremena presjedanja mogućnost noćenja u Dohi. Presjedanje na let prema Zanzibaru. Po dolasku transfer prema hotelu. Smještaj u hotel. Slobodno vrijeme. Noćenje.

3.-8.dan Zanzibar

Doručak. Slobodno vrijeme za uživanje, kupanje i relaksaciju. Mogućnost za organizovanje fakultativnih izleta. U južnom dijelu ostrva ima nekolicina zanimljivih sela ali se izdvaja mesto Kizimkazi u kome pored lijepih plaža možete da vidite velike skupine delfina. To je naročito izraženo u ranijim prijepodnevnim satima kada je moguće i plivati sa njima. Ipak da bi se došlo do dijela gdje je ovo izvodljivo mora se iznajmiti čamac na obali i za ovo će biti potrebno izdvojiti 15-20€. Mjesto Kizimkazi je još interesantno i zato jer ima nekoliko ogromnih primjeraka baobab drveta. – cijena cca 10€. Pijaca Darajani je mjesto na kome se mogu kupiti izvrsni začini. U ponudi je svježa vanila, šafran, muskatni orah, cumin, kari i još puno toga. – cijena cca 15€ Park Josani je najpoznatiji po crvenim kolobas majmunima koji žive samo ovde, ima ih u ogromnom broju i moguće ih je vidjeti na blizini od nekoliko metara. Ulaz u park košta 7-8€ i uključuje vodiča, a pored majmuna može se vidjeti još puno sitnih životinja, ptica, leptira, kao i veliki broj biljnih vrsta - kao mahagoni i mangrova šuma. – cijena cca 20€ Tura “Blue Safary” podrazumijeva obilazak raznih manjih ostrva oko Zanzibara, posjeta selima, ili pak posmatranje tradicionalnog zanzibarskog plesa. – cijena cca 30€. Stone Town – Staro gradsko jezgro grada Zanzibara koji se od 2000. godine nalazi na UNESCO-voj listi svjetske baštine. - cijena cca 25€ Prison Island – Ostrvo na kojem se nalazi stari kolonijalni zatvorski kompleks u kojem su nekada bili zatočeni robovi i zarobljenici. I dom velikog broja kornjačasa Sejšela. cijena cca 25€ Safari - Vozimo se terenskim vozilima i uz pratnju stručnog lokalnog vodiča do Muhesi rezervata divljih životinja. Upoznajemo se sa svim divljim životinjama sa ovih prostora: lavovi, žirafe, antilope, gazele, slonovi, nosorozi, nilski konji, zebre, ogromna jata ptica i još mnogo mnogo toga. (u cijenu uračunati doručak i ručak, lokalni vodič, profesionalni vozači, sve takse i ulaznice za Nacionalni park).- cijena cca 200€

9.i 10.dan Zanzibar - Doha - Sarajevo

Doručak. Slobodno vrijeme. Odjava iz hotela. Transfer prema aerodromu. Chekiranje karata, pasoška kontrola, te polijtanje prema Dohi u poslijepodnevnim satima cca 15:35h. Presjedanje na let prema Sarajevu. Dolazak u Sarajevo u podnevnim satima. Kraj programa.